УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Показники, за якими лабораторія проводить випробування продукції щодо вмісту речовин

  • алкалоїдів (кофеїну, таніну, теоброміну);
  • антиоксидантів Е320 та E321;
  • антоціанів (натуральних барвників) в соках, винах, екстрактах;
  • жиророзчинних вітамінів (бета-каротину Е160, вітамінів А, D, Е);
  • водорозчинних вітамінів (В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (нікотинамід), В5 (пантотенова кислота), В6 (піридоксин), В9 (фоліева кислота),  С (аскорбінова кислота Е300);
  • воскоподібних речовин в оліях;
  • вуглеводів (фруктоза, глюкоза, сахароза, лактоза, галактоза) в соках, винах та інших харчових продуктах;
  • галогенпохідних у воді (хлороформ, чотирихлористий вуглець, дихлорметан, дибромметан та ін. згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10);
  • гістаміну;
  • глютену, в т.ч. у ферментованих та гідролізованих харчових продуктах (пиво, солод, крохмаль, закваски, соєвий соус, соєве молоко та ін.)
  • денатуруючих добавок в алкогольних напоях;
  • гормональних препаратів;
  • ерукової кислоти в оліях;
  • жирнокислотного складу;
  • консервантів (бензойна кислота (Е210), бензоат натрію (Е211) та сорбінова кислота (Е200), сорбат калію (Е202), сорбат натрію (Е201));
  • кофеїну;
  • левоміцетину (хлорамфеніколу) методом ІФА;
  • метилового спирту, альдегідів, естерів, спиртів в алкогольних напоях;
  • мінеральних олій у рослинних оліях;
  • нітрозамінів;
  • мікотоксинів (сума афлатоксинів, афлатоксин В1, Т-2 токсин, ДОН, фумонізин, охратоксин А);
  • органічних розчинників (в т.ч. гексану) в оліях;
  • пестицидів різних хімічних груп (900 компонентів);
  • поліароматичних вуглеводнів (хризену, бенз(а)антрацену, бенз(а)пірену, бенз(b)флюорантену);
  • поліхлорованих біфенілів (сума PCB 28, PCB 52, PCB 101, PCB 138, PCB 153, PCB 180);
  • стеринового складу, в т.ч. вмісту холестерину, в оліях, жирах та жировмісних харчових продуктах;
  • транс-ізомерів ненасичених жирних кислот;
  • тригліцеридного складу олій та жирів;
  • GC/MS – скринінг наявності / відсутності пестицидів та їх метаболітів в харчових продуктах (більше 900 забруднюючих компонентів);
  • фталатів у воді та олієжировмісних продуктах.