Показники, за якими лабораторія проводить випробування продукції щодо вмісту речовин
- алкалоїдів (кофеїну, таніну, теоброміну);
- антиоксидантів Е320 та E321;
- антоціанів (натуральних барвників) в соках, винах, екстрактах;
- жиророзчинних вітамінів (бета-каротину Е160, вітамінів А, D, Е);
- водорозчинних вітамінів (В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (нікотинамід), В5 (пантотенова кислота), В6 (піридоксин), В9 (фоліева кислота), С (аскорбінова кислота Е300);
- воскоподібних речовин в оліях;
- вуглеводів (фруктоза, глюкоза, сахароза, лактоза, галактоза) в соках, винах та інших харчових продуктах;
- галогенпохідних у воді (хлороформ, чотирихлористий вуглець, дихлорметан, дибромметан та ін. згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10);
- гістаміну;
- глютену, в т.ч. у ферментованих та гідролізованих харчових продуктах (пиво, солод, крохмаль, закваски, соєвий соус, соєве молоко та ін.)
- денатуруючих добавок в алкогольних напоях;
- гормональних препаратів;
- ерукової кислоти в оліях;
- жирнокислотного складу;
- консервантів (бензойна кислота (Е210), бензоат натрію (Е211) та сорбінова кислота (Е200), сорбат калію (Е202), сорбат натрію (Е201));
- кофеїну;
- левоміцетину (хлорамфеніколу) методом ІФА;
- метилового спирту, альдегідів, естерів, спиртів в алкогольних напоях;
- мінеральних олій у рослинних оліях;
- нітрозамінів;
- мікотоксинів (сума афлатоксинів, афлатоксин В1, Т-2 токсин, ДОН, фумонізин, охратоксин А);
- органічних розчинників (в т.ч. гексану) в оліях;
- пестицидів різних хімічних груп (900 компонентів);
- поліароматичних вуглеводнів (хризену, бенз(а)антрацену, бенз(а)пірену, бенз(b)флюорантену);
- поліхлорованих біфенілів (сума PCB 28, PCB 52, PCB 101, PCB 138, PCB 153, PCB 180);
- стеринового складу, в т.ч. вмісту холестерину, в оліях, жирах та жировмісних харчових продуктах;
- транс-ізомерів ненасичених жирних кислот;
- тригліцеридного складу олій та жирів;
- GC/MS – скринінг наявності / відсутності пестицидів та їх метаболітів в харчових продуктах (більше 900 забруднюючих компонентів);
- фталатів у воді та олієжировмісних продуктах.