УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 
Одним із найважливіших факторів, що визначають успішність діяльності та конкурентоспроможність підприємства, є висока якість його продукції, яка відповідає не лише вітчизняним стандартам, але і міжнародним нормам. Зміни законодавства України, що проходять з метою гармонізації з Європейським, підштовхують фахівців до детального його вивчення.
 
18 лютого 2016 року у ДП «Укрметртестстандарт» відбувся семінар «Зміни законодавства України. Безпека та якість харчової продукції - запорука розвитку сучасного підприємства та підвищення конкурентоспроможності його продукції. Час діяти!».
 
З привітальним та вступним словом до слухачів звернувся заступник генерального директора із стандартизації, інформаційного забезпечення та наукової діяльності ДП «Укрметртестстандарт» В.П. Місячний. 
 
До участі у семінарі запрошені відповідальні фахівці із стандартизації, якості; керівники випробувальних лабораторій; розробники документації (технічних умов, технологічних інструкцій); фахівці юридичних служб; фахівці маркетингових служб.
 
У роботі заходу взяли участь понад 50 представників компаній-виробників, торгівельних мереж.  
 
На семінарі з доповідями виступили провідні фахівці ДП «Укрметртестстандарт» та представники інших організацій, які безпосередньо приймали участь у розробці нового законодавства, представники МОЗ України, експерти, що мають міжнародне визнання у сфері якості та безпечності продукції, зокрема: 
Кузьменко Людмила Олексіївна, начальник науково-технічного відділу споживчої експертизи;
Бесараб Тетяна Василівна, начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення;
Терещенко Наталія Михайлівна, начальник науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії УкрПРОДТЕСТу;
Яковенко Оксана Миколаївна, заступник начальника науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії УкрПРОДТЕСТу;
Бірюкова Ганна Анатоліївна, начальник сектору науково-технічного відділу оцінки виробництва та перспективного розвитку;
Чижик Іван Володимирович, науково-технічний відділ метрологічного забезпечення вимірювань та виробничих процесів.  
 
Під час семінару були розглянуті наступні питання:
• Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в редакції від 22.09.2014 №1602-VII.
• Санітарні заходи безпечності харчових продуктів.
• Закон України «Про стандартизацію».
• Виконання операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів (НАССР), гігієнічні вимоги. Відповідальність за невиконання обов’язків щодо впровадження НАССР. 
 
Після закінчення семінару всі учасники отримали свідоцтво.