УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Бактеріологічна лабораторія

Лабораторія здійснює:

Випробування за мікробіологічними показниками:

  • харчових продуктів;
  • мийних засобів;
  • парфумерно-косметичної продукції;
  • пакувальних матеріалів;
  • змивів з технологічного та допоміжного обладнання;
  • медичних виробів.

Визначення залишкових кількостей антибіотиків у молоці, меді  та продуктах тваринництва;

Підтвердження мікробіологічних показників у період зберігання продукції;

Встановлення термінів придатності харчової та парфумерно-косметичної продукції після відкриття упаковки;

Визначення міграції антимікробних компонентів із паперових і картонних матеріалів та виробів з них;

 

Навчання персоналу інших лабораторій з теоретичних та практичних основ мікробіологічного аналізу

На базі лабораторії проводиться  навчання персоналу інших лабораторій  з теоретичних та практичних основ мікробіологічного аналізу.

Навчання персоналу інших лабораторій проводиться індивідуально на підставі погодженої програми навчання з урахуванням вимог заявника та включає теоретичні та практичні питання. Для підтвердження ефективності навчання застосовується практика міжлабораторних порівняльних випробувань.

Тривалість навчання в залежності від програми навчання становить 3-5 днів.

Кількість осіб в групі не більше 2.

За результатами навчання видається сертифікат про проходження навчання.

 

За мікробіологічними критеріями безпеки проводиться визначення наступних груп мікроорганізмів:

I група - санітарно-показові мікроорганізми

  • визначення загальної кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів в усіх видах продуктів, окрім кисломолочних;
  • визначення бактерій групи кишкових паличок (сімейство ентеробактерії) в усіх видах продукції.

II група - потенційно-патогенні мікроорганізми 

  • визначення Staphylococcus aureus;
  • визначення  бактерій роду Proteus;
  • визначення ентерококів;
  • визначення Clostridium perfringens;
  • визначення Bacillus cereus;
  • визначення сульфітредуктуючих клостридій;
  • визначення  Pseudomonas aeruginosa.

III група - патогенні мікроорганізми 

  • визначення патогенних мікроорганізмів, у тому числі сальмонел;
  • визначення лістерій (Listeria monocytogenes).

IV група - показники мікробіологічної стабільності продукту

  • визначення дріжджів та пліснявих грибів.

 

Контакти

м. Київ, вул. Метрологічна, 4

Начальник бактеріологічної лабораторії:

Лазарева Алла Миколаївна

тел. (044) 526-20-03, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , кімната №139