УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Порядок проведення робіт з санітарно-гігієнічної оцінки об’єкта (харчові продукти та продовольча сировина)

1. Заповнення форм заяв (форма СГО, форма СГО-1) на проведення санітарно-гігієнічної оцінки харчових продуктів або продовольчої сировини.

2. Підготовка та подання комплекту документів заявником для проведення робіт перехід (перелік документів).

3. Укладення договору/контракту на проведення робіт.

4. Аналіз нормативних документів та документів, наданих заявником з метою визначення показників безпечності об’єкта санітарно-гігієнічної оцінки.

5. Проведення випробувань (досліджень) об’єкта санітарно-гігієнічної оцінки.

6. Гігієнічна оцінка продукції.

7. Оформлення звіту за результатами первинної санітарно-гігієнічної оцінки харчових продуктів або продовольчої сировини.

8. Передача документів для проведення санітарно-гігієнічної оцінки на харчові продукти і продовольчу сировину та оформлення і підписання звіту в Центрі превентивної медицини Державного управління справами.

Перелік документів, що необхідні для проведення робіт з санітарно- гігієнічної оцінки об’єкта (харчові продукти, продовольча сировина):

1. Заяви щодо проведення санітарно-гігієнічної оцінки на харчові продукти або продовольчу сировину (форма СГО, форма СГО-1).

2. Документи виробника на заявлений об’єкт експертизи, що підтверджують його якість та безпечність (сертифікати / посвідчення / паспорти якості, протоколи випробувань / досліджень / аналізу, сертифікати походження / відповідності / здоров'я, тощо).

3. Документ / інформація щодо складу об’єкта експертизи, надані виробником.

4. Нормативний документ, згідно якого виготовляється об’єкт експертизи (для вітчизняної продукції).

5. Зразки маркування об’єкта експертизи.

Порядок проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію

1. Заповнення форм заяв (форма ДСЕЕ, форма ДСЕЕ-1) на проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи та проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію.

2. Підготовка та подання комплекту документів заявником для проведення експертизи (перелік документів)

3. Укладення договору/контракту на проведення робіт.

4. Аналіз нормативних документів та документів, наданих заявником з метою визначення показників безпеки об’єкта експертизи.

5. Проведення випробувань (досліджень) об’єкта експертизи (за необхідності).

6. Гігієнічна оцінка продукції.

7. Оформлення звіту за результатами гігієнічної оцінки продукції.

8. Передача документів для проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи для оформлення висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію в Центрі превентивної медицини Державного управління справами.

9. Оформлення та видача висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію.

Перелік документів, що необхідні для проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію

1. Заява щодо проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та видачі висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи (форма ДСЕЕ)

2. Заява щодо проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи (форма ДСЕЕ-1)

3. Лист щодо направлення матеріалів об’єкта експертизи для проведення робіт до Центру превентивної медицини Державного управління справами (форма ДСЕЕ-2)

4. Документи виробника на заявлений об’єкт експертизи, що підтверджують його якість та безпеку (сертифікати / посвідчення / паспорти якості, протоколи випробувань / досліджень / аналізу, сертифікати походження / відповідності / здоров'я, тощо)

5. Документ / інформація щодо складу об’єкта експертизи, надані виробником 

6. Нормативний документ, згідно якого виготовляється об’єкт експертизи (для вітчизняної продукції)

7. Зразки маркування об’єкта експертизи

8. Копія квитанції щодо сплати адміністративного збору перехід на реквізити для сплати (форма ДСЕЕ-3)

Роботи з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію

Парфумерні, косметичні та туалетні засоби:

  • олії ефірні
  • парфуми (духи) і туалетні води
  • косметичні засоби для макіяжу
  • засоби косметичні для догляду за шкірою
  • засоби  для загару, та сонцезахисні засоби
  • засоби для манікюру та педикюру
  • засоби для догляду за волоссям
  • засоби для гігієни порожнини рота
  • засоби для гоління
  • дезодоранти для тіла та приміщень

Мило, засоби мийні та чистильні:

  • мило
  • засоби мийні
  • засоби для прання
  • засоби для чищення
  • засоби для догляду за меблями, підлогою, склом, металом та іншими поверхнями
  • пасти та порошки для чищення
  • свічки та аналогічні вироби

Пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них:

  • посуд та прибори столові або кухонні, інші речі домашнього вжитку
  • гігієнічні або туалетні вироби з пластмаси
  • вироби з пластмаси для транспортування та пакування товарів
  • пробки, кришки, ковпаки та інші вироби з пластмаси для герметизації, закупорювання
  • плити, листи, смужки, стрічки, плівки та інші плоскі форми з пластмаси самоклейні
  • покриття пластмасові для підлоги, стін або стелі
  • полімери в первинних формах

Каучук, гума та вироби з них

 

Вироби зі шкіри, дорожні речі, сумки та аналогічні вироби:

  • вироби зі шкіри
  • сумки, чемодани, рюкзаки, портфелі та інші подібні речі та вироби
  • предмети одягу та додаткові речі зі шкіри

Хутро та вироби з нього

Деревина та вироби із деревини:

  • ящики, коробки, піддони, інше пакувальне приладдя
  • посуд та прибори столові або кухонні
  • бочки та подібні вироби
  • вироби столярні

Маса з деревини, папір, картон:

  • папір та картон для друку, письма та інших графічних цілей
  • паперові туалетні серветки, рушники, пелюшки, скатертини та аналогічні вироби для господарсько-побутового призначення
  • папір та картон багатошарові, гофровані, крафт-папір, та інше
  • папір копіювальний, самоклейний, жаронепроникний, трафарети
  • шпалери та аналогічні настінні покриття
  • конверти, листівки
  • канцелярське приладдя
  • папір туалетний, гігієнічні серветки та аналогічні вироби
  • ящики, коробки, мішки, пакети та інша пакувальна тара
  • журнали реєстраційні, книги бухгалтерські, записники, блокноти, щоденники та інші аналогічні вироби
  • етикетки та ярлики 
  • друковані календарі,друковані книжки, брошури, листівки, карти, тощо

Текстиль та вироби з текстилю:

  • шовк, вовна, бавовна, інші рослинні текстильні волокна
  • нитки синтетичні або штучні
  • синтетичні або штучні штапельні волокна
  • килими та інші текстильні покриття для підлоги
  • трикотажні полотна
  • одяг жіночий, чоловічий та дитячий текстильний, трикотажний тощо
  • додаткові речі до одягу текстильні, трикотажні
  • ковдри та пледи
  • білизна постільна, столова, туалетна або кухонна
  • фіранки, гардини, штори
  • брезенти, навіси, тенти та палатки

Взуття та аналогічні вироби

 

Головні убори та їх частини

 

Керамічні вироби, посуд:

  • посуд та вироби керамічні для лабораторного застосування
  • керамічні глечики, баки та аналогічні вироби, що використовуються для транспортування або упаковання товарів
  • посуд та прибори столові або кухонні, інші господарські і туалетні вироби з фарфору
  • посуд та прибори столові або кухонні, інші господарські і туалетні вироби з кераміки

Скло та вироби із нього:

  • бутлі, пляшки, банки та інше для закупорювання
  • посуд столовий, кухоний, туалетні речі
  • канцелярські приладдя
  • вироби для оздоблення житла або аналогічних цілей
  • посуд скляний для лабораторних цілей

Недорогоцінні метали та вироби з них:

  • вироби столові, кухонні або інші побутові та господарські вироби, та їх частини
  • прибори столові
  • фольга
  • інструменти ручні та їх частини, що використовуються у сільському господарстві, садівництві або лісовому господарстві

Механічне обладнання, електрообладнання та їх частини

 

Меблі та аналогічні вироби:

  • меблі та їх частини
  • основи матрацні, подушки, пуфи, інші подібні вироби з покриттям або без нього
  • конструкції будівельні збірні  

Іграшки, ігри та спортивний інвентар, їх частини та приладдя:

  • велосипеди, самокати, та аналогічні іграшки на колесах
  • ляльки, головоломки
  • м’які іграшки
  • настільні або кімнатні ігри
  • різноманітні вироби до свят, карнавалів
  • пасти для ліплення, пластилін
  • інвентар та обладнання для занять спортом

Різні готові вироби:

  • мітли та щітки
  • сита і решета ручні
  • набори дорожні, що використовуються для особистої гігієни, шиття або чищення взуття та одягу
  • канцелярські товари (ручки, маркери, олівці та інше)
  • гребінці, шпильки для волосся та подібні вироби
  • термоси та інші вакуумні ємкості

Перелік документів, що необхідні для проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію

Детальніше 

 

Порядок проведення робіт з визначення показникiв безпеки об’єкта експертизи для оформлення висновка державної санітарно-епідеміологічної експертизи на нехарчову продукцію

Детальніше 

 

 Термін дії висновку ДСЕЕ - до 5 років для імпортної продукції та на термін дії нормативного документа для вітчизняної продукції.

 

Перелік документів, що необхідні для проведення робіт з санітарно-гігієнічної оцінки об’єкта (харчові продукти, продовольча сировина):

Детальніше 

 

Порядок проведення робіт з санітарно-гігієнічної оцінки об’єкта (харчові продукти та продовольча сировина) 

Детальніше 

 

 

Наші контакти

 

З питань проведення санітарно-гігієнічної оцінки продукції звертатися:

Начальник науково-дослідного сектору гігієнічної оцінки продукції відділу 17/1
Денисенко Ганна Олександрівна
тел. (044) 526-71-39, факс (044) 526-65-02,
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Начальник науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії
Терещенко Наталія Михайлівна
тел. (044) 526-43-20, факс (044) 526-65-02,
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Заступник начальника науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії
Яковенко Оксана Миколаївна
тел./факс (044) 526-65-02,
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.