Запрошуємо до співпраці!
Європейський Союз (ЄС) - найбільший у світі спільний ринок, який об'єднує 27 країн та майже 500 мільйонів споживачів. Для постачання продукції в країни ЄС українські підприємства харчової промисловості та продовольчої сировини повинні провести підготовчі роботи, що включають проведення випробувань вітчизняної продукції на відповідність європейських вимог у акредитованих випробувальних центрах та лабораторіях, які мають визнання на міжнародному рівні.
Науково-дослідний центр випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» (надалі Центр) акредитований Національною агенцією з акредитації України відповідно до вимог стандарту ДСТУ ІSO/ІЕС 17025:2006.
Зусиллями саме нашого Центру в 2008 року було вирішене питання контролю української олії за вмістом мінеральних олій, завдяки чому вітчизняні виробники змогли безперешкодно здійснити постачання олії в країни ЄС.
Свою компетентність Центр підтверджує отриманням позитивних результатів випробувань у міжнародних раундах професійного тестування.
Однією із нагальних проблем для вітчизняних товаровиробників є забезпечення контролю питної води у відповідності з вимогами Директиви Ради ЄС №98/83/ЄС від 3 листопада 1998 року щодо питної води.
Центр проводить випробування питної води за показниками, які регламентуються Директивою Ради № 98/83/ЄС від 3 листопада 1998 року.
Центр також проводить випробування харчових продуктів на відповідність вимогам:
- Регламенту Комісії Європейського Союзу №2073/2005 від 15 листопада 2005 року «Мікробіологічні показники харчових продуктів»;
- Регламенту Комісії Європейського Союзу №1881/2006 від 19 грудня 2006 року щодо допустимих рівнів забруднювачів в харчових продуктах (крім діоксинів та меламіну).
Відповідно до норм європейського законодавства Центр проводить:
скринінговий метод (наявність/відсутність) визначення понад 900 забруднюючих компонентів, пестицидів та їх метаболітів, у тому числі:
- визначення вмісту поліхлорованих біфенілів (РСВ 28, 52, 101, 138, 153, 180);
- визначення вмісту поліароматичних вуглеводнів (бенз(а)пірену, бенз(а)антрацену, бенз(b)флуорантену, хризену);
- визначення вмісту діоксиноподібних сполук;
- визначення вмісту органічних розчинників в рослинних оліях;
- визначення вмісту холестерину, насичених і ненасичених жирних кислот в харчових продуктах;
- визначення вмісту мінеральних олій в оліях;
- визначення вмісту мікотоксинів, у т.ч. афлатоксинів В1, В2, G1, G2 та їх суми, афлатоксину М1,охратоксину А, фумонізину, НТ-2-токсину;
- визначення вмісту глютену;
- визначення вмісту еквівалентів какао-масла у чорному та молочному шоколаді;
- скринінговий метод (наявність/відсутність) визначення генетично модифікованих організмів методом полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу за промотором 35S, термінатором N0S, послідовностями РАТ, ВАR, СР4 ЕРSРS);
- визначення кількісного вмісту генетично модифікованих ліній ріпаку (GТ-73), кукурудзи (ВТ176, Вt11, GА21, МON810, МОN863, NK603, Т25, ТС1507, МІR604), сої (МON40-3-2, МОN89788, А2704-12);
- визначення поживної (харчової) цінності та калорійності (енергетичної цінності).