УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Запрошуємо до співпраці!

Європейський Союз (ЄС) - найбільший у світі спільний ринок, який об'єднує 27 країн та майже 500 мільйонів споживачів. Для постачання продукції в країни ЄС українські підприємства харчової промисловості та продовольчої сировини повинні провести підготовчі роботи, що включають проведення випробувань вітчизняної продукції на відповідність європейських вимог у акредитованих випробувальних центрах та лабораторіях, які мають визнання на міжнародному рівні.

Науково-дослідний центр випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» (надалі Центр) акредитований Національною агенцією з акредитації України відповідно до вимог стандарту ДСТУ ІSO/ІЕС 17025:2006.

Зусиллями саме нашого Центру в 2008 року було вирішене питання контролю української олії за вмістом мінеральних олій, завдяки чому вітчизняні виробники змогли безперешкодно здійснити постачання олії в країни ЄС.

Свою компетентність Центр підтверджує отриманням позитивних результатів випробувань у міжнародних раундах професійного тестування.

Однією із нагальних проблем для вітчизняних товаровиробників є забезпечення контролю питної води у відповідності з вимогами Директиви Ради ЄС №98/83/ЄС від 3 листопада 1998 року щодо питної води.

Центр проводить випробування питної води за показниками, які регламентуються Директивою Ради № 98/83/ЄС від 3 листопада 1998 року.

Центр також проводить випробування харчових продуктів на відповідність вимогам:

  • Регламенту Комісії Європейського Союзу №2073/2005 від 15 листопада 2005 року «Мікробіологічні показники харчових продуктів»;
  • Регламенту Комісії Європейського Союзу №1881/2006 від 19 грудня 2006 року щодо допустимих рівнів забруднювачів в харчових продуктах (крім діоксинів та меламіну).

Відповідно до норм європейського законодавства Центр проводить:

скринінговий метод (наявність/відсутність) визначення понад 900 забруднюючих компонентів, пестицидів та їх метаболітів, у тому числі:

  • визначення вмісту поліхлорованих біфенілів (РСВ 28, 52, 101, 138, 153, 180);
  • визначення вмісту поліароматичних вуглеводнів (бенз(а)пірену, бенз(а)антрацену, бенз(b)флуорантену, хризену);
  • визначення вмісту діоксиноподібних сполук;
  • визначення вмісту органічних  розчинників в рослинних оліях;
  • визначення вмісту холестерину, насичених і ненасичених жирних кислот в харчових продуктах;
  • визначення вмісту мінеральних олій в оліях;
  • визначення вмісту мікотоксинів, у т.ч. афлатоксинів В1, В2, G1, G2 та їх суми, афлатоксину М1,охратоксину А, фумонізину, НТ-2-токсину;
  • визначення вмісту глютену;
  • визначення вмісту еквівалентів какао-масла у чорному та молочному шоколаді;
  • скринінговий метод (наявність/відсутність) визначення генетично модифікованих організмів методом полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу за промотором 35S, термінатором N0S, послідовностями РАТ, ВАR, СР4 ЕРSРS);
  • визначення кількісного вмісту генетично модифікованих ліній ріпаку (GТ-73), кукурудзи (ВТ176, Вt11, GА21, МON810, МОN863, NK603, Т25, ТС1507, МІR604), сої (МON40-3-2, МОN89788, А2704-12);
  • визначення поживної (харчової) цінності та калорійності (енергетичної цінності).