Схеми (моделі), що застосовуються для оцінки наявності/відсутності ГМО в харчових продуктах з оформленням сертифіката «Без ГМО»
Схема 1 (схема 1а за ДСТУ ISO/IEC 17067): Сертифікація одиничного виробу;
Схема 2 (схема 1б за ДСТУ ISO/IEC 17067):Сертифікація партії продукції;
Схема 3 (схема 2 за ДСТУ ISO/IEC 17067):Сертифікація продукції, що виготовляється серійно, на підставі аналізу документації стосовно процесу виробництва (без аудиту виробництва);
Схема 4 (схеми 3 та 4 за ДСТУ ISO/IEC 17067). Сертифікація продукції, що виготовляється серійно на підставі проведення аудиту виробництва/атестації виробництва та випробовувань зразків продукції;
Схема 5 (схема 5 за ДСТУ ISO/IEC 17067): Сертифікація продукції, що виготовляється серійно, на підставі сертифікації (оцінки) системи управління.