Бактеріологічна лабораторія
Лабораторія здійснює:
Випробування за мікробіологічними показниками:
- харчових продуктів;
- мийних засобів;
- парфумерно-косметичної продукції;
- пакувальних матеріалів;
- змивів з технологічного та допоміжного обладнання;
- медичних виробів.
Визначення залишкових кількостей антибіотиків у молоці, меді та продуктах тваринництва;
Підтвердження мікробіологічних показників у період зберігання продукції;
Встановлення термінів придатності харчової та парфумерно-косметичної продукції після відкриття упаковки;
Визначення міграції антимікробних компонентів із паперових і картонних матеріалів та виробів з них;
Навчання персоналу інших лабораторій з теоретичних та практичних основ мікробіологічного аналізу
На базі лабораторії проводиться навчання персоналу інших лабораторій з теоретичних та практичних основ мікробіологічного аналізу.
Навчання персоналу інших лабораторій проводиться індивідуально на підставі погодженої програми навчання з урахуванням вимог заявника та включає теоретичні та практичні питання. Для підтвердження ефективності навчання застосовується практика міжлабораторних порівняльних випробувань.
Тривалість навчання в залежності від програми навчання становить 3-5 днів.
Кількість осіб в групі не більше 2.
За результатами навчання видається сертифікат про проходження навчання.
За мікробіологічними критеріями безпеки проводиться визначення наступних груп мікроорганізмів:
I група - санітарно-показові мікроорганізми
- визначення загальної кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів в усіх видах продуктів, окрім кисломолочних;
- визначення бактерій групи кишкових паличок (сімейство ентеробактерії) в усіх видах продукції.
II група - потенційно-патогенні мікроорганізми
- визначення Staphylococcus aureus;
- визначення бактерій роду Proteus;
- визначення ентерококів;
- визначення Clostridium perfringens;
- визначення Bacillus cereus;
- визначення сульфітредуктуючих клостридій;
- визначення Pseudomonas aeruginosa.
III група - патогенні мікроорганізми
- визначення патогенних мікроорганізмів, у тому числі сальмонел;
- визначення лістерій (Listeria monocytogenes).
IV група - показники мікробіологічної стабільності продукту
- визначення дріжджів та пліснявих грибів.
Контакти
м. Київ, вул. Метрологічна, 4
Начальник бактеріологічної лабораторії:
Лазарева Алла Миколаївна
тел. (044) 526-20-03, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., кімната №139