УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Визначення калорійності та поживної цінності харчових продуктів

Експериментальне визначення поживної цінності харчових продуктів проводиться з урахуванням потреб замовника шляхом визначення в продукті вмісту жирів, білків, вуглеводнів, клітковини, золи, вологи, спиртів, органічних кислот.

Калорійність харчового продукту визначається розрахунковим методом з урахуванням перевідних коефіцієнтів:

ПЕРЕВІДНІ КОЕФІЦІЄНТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ КАЛОРІЙНОСТІ (ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЦІННОСТІ):

  • Вуглеводи (за винятком поліолів), 17 кДж/г - 4 ккал/г
  • Білки, 17 кДж/г - 4 ккал/г
  • Жири, 37 кДж/г - 9 ккал/г
  • Спирт (етиловий спирт), 29 кДж/г - 7 ккал/г
  • Органічні кислоти, 13 кДж/г - 3 ккал/г
  • Клітковина, 8 кДж/г - 2 ккал/г