Перевірки показників безпечності продукції
(вміст токсичних елементів, міграція токсичних елементів з іграшок та виробів, що контактують з харчовими продуктами, вміст харчових добавок тощо)
Впроваджені методи визначення вмісту харчових добавок:
- глутамату натрію (Е621) – підсилювач смаку;
- сірчистого ангідриду (Е220) – консервант;
- гексаметилентетраміну (уротропін) (Е 239) - консервант,
- фосфорної кислоти (Е338) – консервант, регулятор кислотності;
- фосфатів - стабілізатори.
Інформація про терміни випробувань за вмістом вищезазначених харчових добавок наведена в таблиці (перехід)
Проводиться випробування харчової продукції, пакувальних матеріалів, іграшок, допоміжних матеріалів, парфумерно-косметичної продукції та товарів побутової хімії за вмістом (міграцією) токсичних елементів та сполук:
- свинцю,
- кадмію,
- миш’яку,
- ртуті,
- цинку,
- міді,
- заліза,
- алюмінію,
- нікелю,
- марганцю,
- олова,
- хрому,
- нітратів,
- нітритів,
- оксиметилфурфуролу,
- аміаку (амонійних речовин),
- формальдегіду,
- фенолів.