УкрПРОДТЕСТ

Український науково-методичний центр оцінки відповідності
та випробувань харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами,
іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії

 

 

  • Bak_sert_2014_n.jpg
  • cusm1nn.jpg
  • GMO_sert_2014_n.jpg
  • sanitar_gigien_ozinka2.jpg
  • ukrprodtest_voda.jpg
03143, м. Київ-143,
вул. Метрологічна, 4
тел.: 526-52-29 (приймальня)
факс: 526-42-60 (приймальня)
ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 
 

Визначення показників для забезпечення виконання вимог законодавства Європейського Союзу та США при здійсненні маркування харчової продукції

Визначення показників для забезпечення виконання вимог законодавства Європейського Союзу та США при здійсненні маркування харчової продукції, призначеної для реалізації кінцевому споживачеві.

Українські виробники (постачальники) харчової продукції на зарубіжні ринки повинні забезпечувати виконання вимог у частині надання обов’язкової інформації споживачам.

В Європейському Союзі вимоги про надання споживачам інформації про харчову продукцію встановлені Регламентом №1169/2011 Європейського Парламенту і Ради від 25 жовтня 2011 року.

Обов’язкова інформація про поживні властивості харчових продуктів включає для європейських споживачів таку інформацію:

  • інформація про енергетичну цінність;
  • інформація про вміст жирів, насичених жирів, вуглеводів, цукрів, білків та солі.

Вимоги до маркування харчових продуктів в США встановлені в Федеральному законі про належне пакування та маркування харчових продуктів. Закон передбачає, що на етикетці харчового продукту повинна бути зазначена детальна інформація про поживну цінність харчового продукту з наведенням інформації про вміст жирів, вміст насичених, мононасичених, поліненасичених жирів, білків, вуглеводнів, у тому числі цукру, холестерину, клітковини, натрію, алергенів тощо. Зазначається кількість калорій в одній порції продукту.

Фахівці хіміко-аналітичної лабораторії надають послуги з визначення поживної цінності та калорійності з урахуванням вимог законодавства зарубіжних країн та вимог контрактів на постачання продукції.